
صفحه افقی باقی بمانند.به هنگام هر دوره کامل یک دست و یک پای قورباغه، قسمتی از سر شناگر باید سطح آب را بشکافد یعنی قسمتی از سر از آب خارج شود.
1-13-2شنای پروانه:در تمام طول مسابقه به جز در هنگام برگشت بدن شناگر باید بر روی سینه قرار داشته باشد و از آغاز نخستین دستی که پس از استارت و برگشتها زده میشود شانهها با سطح آب در یک راستا باشند.هر دو دست را باید بهطور همزمان و در بالای آب به طرف جلو برد و به طور همزمان نیز بهطرف عقب آورد. تمام حرکات پا باید همزمان باشند.حرکات همزمان ساق و کف پا که در صفحه عمودی و به طرف پایین و بالا انجام شوند، مجاز است.
در هنگام برگشتها و پایان مسابقه، هر دو دست باید بهطور همزمان دیواره را لمس کنند. این تماس هم میتواند در سطح آب باشد و هم در زیر یا بالای آب.
1-13-3کرال پشت:به جز هنگام برگشت، شناگر باید همواره بر پشت قرار داشته باشد. وضعیت طبیعی پشت در شنای پشت میتواند شامل یک حرکت چرخشی بدن باشد، بشرط اینکه این چرخش نسبت به سطح افقی، ۹۰ درجه یا بیشتر نشود.در تمام طول مسابقه قسمتی از بدن شناگر باید سطح آب را بشکافد یعنی باید قسمتی از بدنش بیرون از آب باشد و بردن تمام بدن به زیر آب مجاز نیست.(کسری، 1385، 18)
به استثنای زمان برگشت که شناگر مجاز است تمام بدنش را به زیر آب ببرد و پس ازاستارت و هر برگشت نیز میتواند این عمل را انجام دهد، بشرط اینکه مسافتی را که در زیر آب طی میکند بیش از ۱۵ متر نباشد.13
1-14انواع شنای مسابقات
شنای امدادی
شنای استقامت
شنای مختلط
شنای آزاد
1-14-1شنای امدادی: نوعی شنا که چهار نفر به صورت گروهی و به طور امدادی طول مسیر مسابقه را طی میکنند.
1-14-2شنای استقامت: نوعی مسابقه شنا با مسافتهای طولانی به وسیله انواع شناها که معمولا در آبهای آزاد صورت میپذیرد.
1-14-3شنای مختلط:نوعی مسابقه شنا که در آن از چهار نوع شنای مختلف کرال سینه، کرال پشت، قورباغه و پروانه استفاده میگردد.
1-14-4شنای آزاد: نوعی مسابقه شنا که شناگر برای طی کردن مسیر مسابقه مجاز است از تمامی شناهای موجود استفاده کند.
1-15شیرجه وتاریخ آن:مورخان براین باورند که تاریخ مسابقات شیرجه به کشور یونان باستان باز میگردد ولی تنها اطلاعی که در این باره وجود دارد مربوط به نقوش مقبرهای در شهر ناپال درکشور ایتالیا میباشد که قدمت آن به ۲۵۰۰ سال میرسد. در روی سقف این مقبره تصویر مردی مشاهده میشود که در حال شیرجه زدن از روی سکوی مرتفعی میباشد که احتمالا باید صخره یا پرتگاهی باشد. پیشگامان ورزش شیرجه افرادی بودند که با پرش از روی صخرهها و پرتگاهها به درون آبهای دریای آکاپولکو به شهرت رسیدند.سپس در قرن ۱۷ هنگامی که ژیمناست های آلمانی و سوئدی برای ایمنی بیشتر حرکات نمایشی خود را در سواحل دریا انجام میدادند و عده کثیری را برای تماشا به ساحل میکشاندند، آهسته آهسته این رشته ورزشی تکمیل شد. نهایتا تمرینات ژیمناستیک آنان به یک رشته ورزشی تبدیل شد که به آن شیرجه آزاد گفته میشود. واژهای که حتی پس از ورود این رشته به مسابقات المپیک سنت لویس آمریکا در سال ۱۹۰۴ به صورت شیرجه و شنا در زیر آب همچنان به آن اطلاق گردید.در انگلستان در قرن ۱۷ ابتدا مسابقات شیرجه ساده در برکهها و رودخانهها وبندرها واز روی رودخانهها وپلها وصخرهها انجام میشد. در سال ۱۸۸۹مسابقات شیرجه ساده برای اولین بار دراسکاتلند برگزار شد که ارتفاع سکوی شیرجه ۲متر بود. درسال ۱۸۹۵ جامعه غریق انگلستان اولین مسابقات شیرجه ساده را در لندن ترتیب داد که ارتفاع سکوی پرش در این مسابقات ۵ مترو ۱۰ متر بود و در سال ۱۹۰۸ شیرجه به عنوان یک ورزش حرفهای وارد المپیک شد و دارای زیبایی و فرم و حرکات و امتیاز بندی شد.بعد المپیک ۱۹۲۴ پاریس مسابقات شیرجه به صورت مدرن برگذار گردید. در سال ۱۹۲۹ سیستم تقسیم بندی شیرجهها با توجه به حالت شروع از روی سکو یا تخته حالت رو به آب یا پشت آب یا مسیر چرخش در هوا به طرف جلو یا عقب معکوس یا تو چرخشهای حول محور عرضی یا طولی به شش گروه یا خانواده تقسیم شدند.تا در المپیک ۱۹۵۶ ملبورن که نحوه شماره گذاری به صورت فعلی برای شیرجهها ایجاد شد و تا قبل از آن شیرجهها به ترتیب شماره از یک تا ۵۶ شماره گذاری شده بود. کشور بریتانیا که جزء کشورهایی است که مدت ۷۸ سال پیشگام شیرجه انفرادی بودهاست میتواند همچنان به عنوان معرفی کننده رشته شیرجه جدید از سایر کشورها پیشی گیرد.تا ساال ۱۹۹۶ آتلانتا شیرجه از تخته فنری ۳ متر و سکوی ۱۰ متر همچنان اجرا میشد با این تفاوت که در مدل جدید یک تیم ۲ نفره همزمان و در یک ارتفاع یا تخته ۳ متر یا سکوی ۱۰ متر به صورت همزمان شیرجه میروند و هماهنگی و نظم حرکات آنها توسط داوران سنجیده میشود این رشته از شیرجه بنام شیرجههای هماهنگ نامیده میشود. 14
شکل1-7 تخته شیرجه[26]
نتیجه گیری:باتوجه به تاریخ وپیشینه استخر وشنا میتوان گفت که یک ورزش وسرگرمی وتفریح سالم وکار آمد به نظر می آید وجود استخر را یک امر مهم در نظرمیگیریم وآموزش ویادگیری انواع شناها رامیتوان جزو مایحتاج زندگی دانست.واز انواع شنا ها میتوان استفاده بجا وخوبی را داشت بعنوان مثال شنای امدادی که برای نجات افراد جامعه نیاز است.از طرفی دیگر برای سلامتی بدن بسیار مفید بوده.برای پیشگیری و درمان پوکی استخوان ونیز آمادگی جسمانی وتاثیرات موثر در بدن را به همراه دارد.
فصل دوم
بررسی محیط پیرامونی
2-1تاريخچه فرهنگ و هنرواقلیم استان همدان
2-1-1مروري بر پيشينه تاريخي و پراكندگي اقوام همدان
يكي از ويژگيهاي اقوام و طوايف استان همدان اينست كه همه طوايف وابسته به هم از حيث ايلياتي با همديگر در يك مكان مستقر نيستند و هر يك در بخشي از شهرستان يا استان سكونت دارند. البته در مطالعه اي كه علي اكبر رشوند تحت عنوان « بررسي اقوام و طوايف استان » انجام داده اين فرضيه را مطرح كرده كه علت عمده سكونت اقوام و طوايف در استان برخورداري يا عدم برخورداري از قدرت بوده است. در بررسيهاي انجام شده اقوام و طوايفي كه از قدرت بالايي برخوردار بوده در دشت قزوين كه هم از لحاظ كشاورزي و هم از لحاظ دسترسي به امكانات مناسب بوده سكونت يافته اند و اقوام و طوايف ضعيف تر به مناطق كوهستاني بالاخص منطقه الموت و رودبار شهرستان رفته اند. در اين بخش به نتايج بدست آمده از مطالعه ميداني در خصوص نحوه پراكندگي اقوام و طوايف در بين آباديهاي استان پرداخته شده است. و اطلاعات مربوط به اقوام و طوايف آباديهاي هر شهرستان به طور جداگانه در قالب گزارش متني و جدولي موجود مي باشد.
2-1-2تاريخ نام ملایر و ريشه آن
مَلایر شهری در غرب ایران است. این شهر مرکز شهرستان ملایر و در جنوب شرقی استان همدان واقع شده است. ملایر از ترکیب دو واژه «مال» و «آیر» تشکیل شده که به معنی سرزمین آتش یا سرزمین آریاییها است. قدمت سکونت در محل کنونی ملایر به تمدن ایلام بازمیگردد. پس از ایلامیها، مادها در ملایر ساکن شدند. مردم ملایر به گویش ملایری تکلم میکنند. شهرداری ملایر در سال ۱۳۱۷ تأسیس و این شهرداری هم اکنون دو منطقه دارد. فرمانداری ویژه شهرستان ملایر در این شهر قرار دارد.15
ملایر دارای ۳ میلیون و ۱۱۴ هزار متر مربع پارک است که شامل ۴۰ پارک شهری، ۴ پارک جنگی و یک پارک قدیمی به نام پارک سیفیه است. سرانه فضای سبز در ملایر بیش از ۱۹ متر مربع است. از جمله آثار دیدنی در ملایر میتوان به شهر زیرزمینی دوره اشکانیان، پروژه مینی ورد، بام ملایر و دریاچه کوثر اشاره کرد.
ملایر دارای طبیعت معتدل کوهستانی با زمستانهای سرد و پر برف و تابستانهای معتدل است. وجود روستاها و زمینهای وسیع کشاورزی و باغهای حاصل خیز انگور و فاصله کمتر از ۱۵۰ کیلومتر با سه مرکز استان و قرارگیری بر سر راههای مواصلاتی اصلی، همچنین گستردگی صعنت مبلمان و منبت در توسعه ملایر مؤثر بودهاند.
هم اکنون این شهر دارای ۱۰ مرکز آموزش عالی است. صنایع و کارخانههای فعال در ملایر در زمینه صنایع چوب و مبلمان میباشد. از رهآوردهای ملایر میتوان به فرش، خشکبار و عسل اشاره کرد.
2-1-3تاريخچه تشكيل شهرستان
آنچه در شهر ملایر قابل مشاهده است، در شمال و شمال غرب، بقایای قلعه زندیه و قلعه چوبین بوده است که هر یک از این دو محله به سمت مرکز شهر کنونی توسعه یافتهاند و به بخش مرکزی تازه ساز شهر وصل میشدند. قاجاریان از اتصال این دو مرکز جمعیتی و ایجاد یک شهر در این نقطه اهدافی داشتند که میتوان به موارد زیر اشاره نمود.
شواهد نشان میدهد که حاکمان قاجار برای کنترل و تسلط بر منطقهای که در میانهٔ شهرهای همدان، نهاوند، تویسرکان و اراک فاقد یک مرکز شهری بوده است با توسعه شهر کنونی ملایر علاوه برتسلط سیاسی و اجتماعی، از تولیدات دامی، کشاورزی و صنایع دستی منطقه به ویژه فرش هم استفاده نمودهاند.
موقعیت مناسب طبیعی و جغرافیایی موجب تداوم زیستگاهی و توسعه آن در دو سدهٔ اخیر شهر بوده است.
یکی دیگر از دلایل پیدایش و شکل گیری شهر کنونی ملایر، قرارگیری ملایر بر سر راههای تجاری و کاروانی و عتبات عالیات بوده است.
2-1-4جاذبه هاي گردشگري و آثار باستاني استان همدان
شهرستان ملایر همانطور كه از سابقه تاريخي طولاني برخوردار است از اماكن، مراكز و جاذبه هاي گردشگري و آثار باستاني متعددي نيز برخورداراست در اين بخش به بررسي اين جاذبه ها پرداخته شده وكليه مطالب جمع آوري شده درقالب چند بخش آورده شده كه اين اطلاعات شامل رودخانه هاي استان، ارتفاعات و قله ها، چشمه ها و مراكز آب درماني، قلعه هاي تاريخي، برج هاي تاريخي، گنبدهاي تاريخي، پل ها وسدهاي تاريخي و تپه هاي باستاني استان مي شود
2-1-5جغرافیای طبیعی استان همدان
شکل2-1 نقشه ایران[34]
2-2 اقلیم
ملایر شهری کوهستانی است و در میان رشته کوه زاگرس قرار گرفته است. بافت اصلی شهر در جلگهایی مسطح ساخته شده و آب و هوایی معتدل کوهستانی دارد.
2-3 موقعیت جغرافیایی
ملایر در ۴۸ درجه و ۴۹ دقیقه و ۳۰ ثانیه از مبدأ گرینویچ و عرض ۳۴ درجه و ۱۷ دقیقه قرار دارد. ارتفاع این شهر از سطح دریا ۱۷۲۵ متر است.
خنداب و کمیجان
همدان
تویسرکان
اراک
نهاوند
ملایر
شازند
بروجرد
خرمآباد
2-4 زمینشناسی
از دیدگاه زمینشناسی ملایر در زون سنندج- سیرجان قرار دارد و کمربند ملایر – اصفهان به عنوان یکی از گسترههای معدنی سرب و روی ایران معرفی شده است. بر اساس اظهار سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور کمربند ملایر – اصفهان مهمترین محور روی و سرب ایران است.
2-5 توپوگرافی استان همدان:
استان همدان به دلیل داشتن ارتفاعات متعدد همچون رشته کوه البرز درشمال استان و گسترش آن در جهات شمالشرقی و شمالغربی و کوههای پراکنده در نقاط دیگر استان، شرایط مناسب زیست اقلیمی را داراست. مرتفع ترین کوهها، سیالان با ارتفاع ۴۱۷۵ متر از سطح دریا و کی جگین با ۳۵۰۰ متر از سطح دریا و سفید کوه با ۲۳۰۰ متر از سطح دریا محدوده مرکزی و شرقی استان را تشکیل می دهد. که شیب آن از شمال غرب در جهت جنوبشرق امتداد یافته و ارتفاع پایین ترین نقطه آن ۱۱۳۰ متر از سطح دریاست و به دلیل همین شیب سطح آبهای زیر زمینی در جنوب شرقی استان بالا می باشد. حداقل ارتفاع استان در شمالغرب در بخش طارم سفلی در کناره های دریاچه سفید رود با ارتفاع ۳۰۰ متر از سطح دریاست.
2-6 جغرافیای انسانی ملایر
پس از اینکه قاجارها بر حکومت مرکزی تسلط یافتند، قوم زند
