پایان نامه ارشد درباره رژیم غذایی، مواد غذایی، پرخاشگری، مواد معدنی

دانلود پایان نامه ارشد

ویتامین تغذیه کننده ی اعصاب می نامند.ویتامین ب 6 برای تولید گلوکز و تولید نیاسین نیز کاربرد دارد. (ترنوس و بروی هایر،1387،41)
علائم و نشانه های کمبود ویتامین ب6: اختلالات عصبی،افسردگی و اضطراب. (رابینسون،1378،11)
منابع پیریدوکسین:حبوبات،جو،موز،بادام زمینی،کشمش،آجیل،تخم مرغ،گوشت،ماهی،جوانه گندم،غلات با سبوس،سيب زميني،جگر. (تبیان)

6. ويتامين ب 7 30 :
علائم و نشانه های کمبود بیوتین:کمبود بیوتین باعث تغییر وضعیت روحی روانی می شود که دارای علائم عصبی از جمله افسردگی،توهم و اضطراب می باشد. (زیمرمن،1386،4)
فاکتور دخیل در کمبود :الکل و کافئین.
منابع بیوتین:تخم مرغ،گریپ فروت،هندوانه،توت،جگر،گل کلم،موز،حبوبات،قارچ،بادام،پیاز. (تبیان)

7. ويتامين ب9 31 :
کمبود این ویتامین می تواند یکی از عوامل بیماری های روانی باشد .علائم و نشانه های کمبود اسید فولیک:پرخاشگری،افسردگی،فراموشی وگیجی،پریشانی، رفتار پارانوئیدی(کژپنداری)(دیگران را دشمن خود پنداشتن). (زیمرمن،1386،7)
فاکتور دخیل در کمبود:مشروبات الکلی و کافئین. (تبیان)
منابع اسید فولیک:اسفناج،کلم بروکلی،بامیه،گوشت،مرغ،جگر،غلات سبوس دار،پنیر،خرما،سبزیجات، حبوبات،شیر،قارچ،ماهی،جوانه گندم،کاهو،آب پرتقال،تخم مرغ،موز،بادام،گردو،ذرت،هویج،چغندروسویا. (تبیان)

8. ويتامين ب12 :
ویتامین ب 12 را ویتامین زاینده انرژی می نامند.(اوبرین،1373،29)
ویتامین ب 12در مغز اثر بسیار خوبی داردو بسیاری از محققین عقیده دارند که وجود آن باعث خوب وروان فکر کردن می شود. (فروزین،1378،42)
کمبود ویتامین ب12باعث اختلالات عصبی و رفتارهای روانی می شود. (رابینسون،1378،127)
کمبود ویتامین ب12باعث اختلالات عصبی و رفتارهای روانی می شود.هم چنین کمبود ویتامین ب12سبب پرخاشگری،جنون،کاهش حافظه و هذیان گویی،توهم پارانوئیدی (کژپنداری)دیگران را دشمن خود پنداشتن و افسردگی می شود و امکان ابتلا به افسردگی در افرادی که بدنشان‌ حاوی مقادیر مناسبی از ویتامین‌های گروه ب مخصوصا ویتامین ب 12 است،بسیار کمتر از سایرین می باشد. (زیمرمن،1386،39)
کمبود ویتامین ب12 می تواند به افزایش یا تغییر سطح مواد شیمیایی خاصی در مغز منجر شود که با خلق وخو در ارتباط هستند. (ترنوس و بروی هایر،1387،48)
منابع غذایی کوبالامین:تخم مرغ،گوشت،مرغ،شیر،جگر و قلوه،ماهي و لبنيات. (تبیان)

گفتار دوم: ويتامين ث 32
غلظت اسید آسکوربیک در آن دسته از بافت های بدن که از نظر متابولیکی فعالیت بیشتری دارند مثل غدد آدرنال مغز،بیشتر می باشد.هنگامی که غدد آدرنال تحریک می شوند محتوای اسید آسکوربیک موجود در آن ها کاهش می یابد.تخلیه غدد مزبور از ویتامین ث در این حالت،حاکی از افزایش نیاز بدن به این ویتامین در مواقع استرس است.وقتی شما دچاراسترس هستید بدنتان به ویتامین ث زیادی احتیاج دارد.(ویلیامز،1383،148)
یکی از وظایف مهم و بسیار ارزنده ویتامین ث در بدن،ساخت ماده ای به نام دوپامین33(نوعی پیام رسان عصبی)است که خود به نحوی از انحاء استرس زا است.دوپامین در مغز باعث ارتباط قسمت های مختلف مغز به هم می شود.تعدادی از دانشمندان عقیده دارند که زیادی دوپامین در مغز باعث پیدایش جنون جوانی می شود.در این جنون انسان گاهی دچار شادی و انبساط وزمانی دچاریاس و نا امیدی و افسردگی می شود.بنابراین کسانی که به این حالت دچارند باید از غذاهایی که دوپامین کمتری ایجاد می کنند استفاده نمایند. (فروزین،1378،50)
علائم کمبودویتامین ث:تغییرات روانی،ناهنجاری های عصبی وتغییرات شخصیت. (زیمرمن،1386،44)
منابع اسیدآسکوربیک:سبزيجات،گوجه فرنگي،فلفل،مركبات،توت فرنگي،كيوي،گرمك. (تبیان)
بخش سوم : فست فـود34 تهديدی جدی در گسترش جـرم
مادر زمانه‌ای زندگی می ‌كنیم كه پیتزا زودتر از نیروی پلیس به خانه‌هایمان می‌رسد.خیلی از كارشناسان بهداشت و سلامت در سراسر دنیا به مقابله با فست ‌فود برخاسته‌اند ودعاوی حقوقی زیادی صورت می ‌گیرد كه یك طرف آن صاحبان صنایع فست ‌فود قراردارند.اما چرا فست ‌فود این ‌قدر مغضوب است؟در دنیای امروز وظهورزندگی ماشینی که برتمام جوامع بشری حاکم شده است،فست‌فودهادیگرنوعی تغذیه محسوب نمی‌شوند بلکه این نوع رژیم غذایی به یک سبک زندگی تبدیل شده است.افرادی که شب و روز با شتاب کار می‌کنند تمایل ندارند که وقت‌شان راصرف آشپزی کنند.اماساندویچ‌های رنگارنگی که دررستوران‌های فست‌فودی عرضه می‌شوند سرشاراز قندها و چربی‌هایی هستند که برای سلامتی مضر هستند.هر فردی با توجه به جنسیت،سن و سال و نوع فعالیت‌های روزانه‌ی خود نیاز به رژیم غذایی خاصی دارد.اما فست‌فودها بدون در نظر گرفتن این نیازها،سن و سال و فعالیت‌های روزمره‌ی افراد،تأثیر واحدی روی آن‌ها می‌گذارد.فرقی نمی‌کند شما کودک باشید یا نوجوان،بزرگسال یا یک فرد سالخورده،سالم باشید یا مریض،اهل ورزش و فعالیت باشید یا خانه داروخانه نشین، باردار باشید یادرهر وضعیت دیگر.فست‌فودها توجهی به شرایط شما ندارند و تأثیر غذایی یکسانی روی تمام افرادمی‌گذارند.مثلا همان منوی قدیمی وآشنای فست‌فودهارادرنظر بگیرید.منظورمان همبرگرهای معروف،سیب‌زمینی سرخ کرده،کوکاکولا وکچاپ است.این موادغذایی،سه طعم ازشش طعم موجود را دارا می‌باشند یعنی شیرین، شور و اسیدی.در واقع گوشت و نان ساندویچ‌هایی که بی مهابا گاز می‌زنید و نوشابه‌های گازداری که سر می‌کشید شیرین هستند،سیب‌زمینی سرخ‌کرده‌هایی که سفارش می‌دهید شور هستند و کچابی که با لذت به همبرگرتان اضافه می‌کنید حاوی سرکه و اسیدی است.با توسعه شهرنشینی و به تبع آن استفاده از غذاهای آماده،استرس و بیماری های اعصاب و روان رواج بسیاری یافته است.اعمال برخی تغييرات در رژیم غذایی طی پنجاه سال گذشته نقش مهمی در افزایش بيماریهای روانی داشته است.روشی که در حال حاضر برای توليد غذاها به کار می رود،تعادل موادمغذی مهم مورد مصرف را،به هم زده است.گرایش مردم به مصرف غذاهای حاوی قند و چربی بيشتر و اجتناب از مصرف مواد غذایی تازه منجر به افسردگی می شود.در حال حاضر درآغاز راه شناخت چگونگی تاثير پذیری مغز به عنوان یک اندام،از مواد مغذی موجود در غذاها هستيم.توجه به مشکلات سلامت روان با تغييرات دررژیم غذایی گاهی اوقات درمقایسه با مصرف دارو یا مشاوره نتایج بهتری دارد.در مقابل چربی های اشباع شده که مصرف آنها افزایش یافته است و به مقدارزیاددر غذاهای آماده یافت می شوند،روند عملکرد مغز را کند می کنند.(تبیان)
بسیاری از افراد به دلیل بی پولی یا نا آشنایی با علم تغذیه هله و هوله می خورند.به عبارت دیگر حداکثر کالری رابا حداقل هزینه تامین می کنند.غذای ناکافی،غذایی است که درآن قند زیاد تصفیه شده،وجود دارد. (گروهی از مولفان،1378،36)
کالری های اضافی،با خوردن غذاهایی بی ارزش و هله هوله هایی مثل نوشابه های گازدار،چیپس، بیسکویت،آبنبات،شکلات،برگرها و ناگت مرغ به بدن رسانده می شود.حال این رژیم غذایی با ذهن انسان چه می کند؟این رژیم غذایی برای مغز مضر است.در کنار سایر عوامل یافت شده در جرم و جنایت اکنون می دانیم که بین رژیم غذایی نامطلوب وخشونت ورفتارهای ضد اجتماعی ارتباط وجود دارد.شما هر چه بیشتر مواد غذایی بی ارزش را بخورید،فضای کمتری رابرای آن دسته ازمواد غذایی باقی میگذارید که حاوی مواد شیمیایی مورد نیاز مغز هستند. (www.monbiot.com)
غذاها روی خلق انسان اثر دارند.سس ها و ادویه ها روی خلق و خوی شخصی اثر دارند.غذاهایی که دارای سس کم و تندی متوسط و یا کم باشند باعث می شوند که خورنده آن غذاها،دارای خلقی آرام،خوب و قابل توجه باشد،ولی برعکس اگر تندی غذا خیلی زیاد شود و درآن ادویه فراوان ریخته شود و طوری شودکه از خوردن آن ها انسان دردهان خود احساس سوزش شدیدو ناراحت کننده،کند باعث می شود که مصرف کننده این غذا،دارای خلقی تند،بد برخورد،غیر قابل تحمل و ناراحت کننده شود.ملاحظه می کنید که چطور یک غذای ملایم یا تند می تواند وضع خلقی و رفتاری انسان را تغییر دهد. (فروزین،1378،77)
غذاهایی که شامل نمک‌ها،قندهای ساده(قندوشکر)،نوشابه‌های گازدار،غذاهای آماده وفرآوری شده نظیر سوسیس وکالباس‌ها،غذاهای کنسروی،چای پررنگ وشکلات هستند موجب افزایش استرس می‌شود.مواد غذایی وجود دارندکه باعث کاهش وجلوگیری ازاسترس می‌شود که شامل ویتامین‌هاواسیدهای چرب غیراشباع امگا3وامگا6هستند.خوراکی هامی توانندماراخوش اخلاق یابد اخلاق کنند.افرادی که شکلات،شیرینی،پفک وچیپس می خورند خیلی راحت تراز کوره در می روند.هرچه كارشناس هاي تغذيه مي‌گویند اين مواد غذايي مفيد نيستند كسي قبول نمي كند.شايد اگر در دهانه معده نوشته بودند لعنت برپدرو مادر كسي كه در اين مكان آشغال بريزد مصرف اين مواد كمتر مي شد.اصولا به اين نوع از خوراکی ها،خوراکی های بنجل و كم ارزش35 و به عبارتي آت و آشغال گفته می شود.

خوراکی‌هایی مثل کیک،چیپس،شکلات و شیرینی،قند خون را به سرعت افزایش می‌دهند و در نتیجه، بدن برای ورود این قندها به درون سلول یا ذخیره کردن آن‌ها،به طور ناگهانی هورمون انسولین ترشح می‌کند و تعادل طبیعی سیستم کنترل‌کننده قند خون به هم می‌خورد. (http://www.nojanserver.com)
مصرف تنقلات تجاری کم ارزش به دلیل زیادی نمک،چربی و شکر موجب بیماری های مختلف و افزایش کلسترول خون می شود.به علاوه افزودنی های رنگی،نگهدارنده ها وطعم دهنده های مصنوعی که در این گونه تنقلات وجود دارد می تواند مشکل آفرین باشد.هم چنین تنقلات کم ارزش موجب کاهش دریافت مواد مغذی لازم از جمله پروتئین،ویتامین و مواد معدنی می گردد.چیپس،پفک،سوسیس وکالباس،نوشابه های گازدار و شیرینی و شکلات باعث اختلال در عملکرد بدن می شود.مصرف بی رویه نوشابه به خصوص همراه با غذا، علاوه بر سیری کاذب،جذب مواد مغذی مانند کلسیم را کاهش می دهد. (www.020.ir)
غذاهایی مانند انواع ساندویچ ها ،سوسیس و کالباس،پیتزاو تنقلات غذایی کم ارزش مانند چیپس، نوشابه ،شکلات،پفک ومصرف چای همراه غذا باعث ایجاد کمبودآهن دربدن می شوند.هم چنین استرس با مصرف سوسیس و کالباس و نوشابه های کافئین دار افزایش می یابد. (سلامت نیوز)
مصرف نوشابه هاى گازداردر كشور،نزديك به۱۵درصدرشد داشته است،در حالى كه در طى اين بيست سال، مصرف شير و لبنيات،تنها حدود يك دهم درصدرشد كرده است.سرانه مصرف لبنيات در ايران كمتر از يك سوم استاندارد جهانى است.طبق آمار،۹۰درصد كودكان۲۴ ماهه تا ۱۲ساله كشورمان،روزانه حداقل يك بار پفك و نوشابه مصرف كرده اند واز اين رو ۲۵ درصداز كودكان ايرانى به نوعى با سوء تغذيه دست به گريبانند.
سوال مهم این است که پیامدهای مصرف هله هوله در بدن ما چه می باشند؟کاملا صحیح است که عادات خوردن ما در طول سی سال گذشته تغییر ناگهانی داشته است.ترکیبات وعده های غذایی به طور متوسط هزاران کیلومتر قبل ازاین که دربشقاب غذای ما قرار گیرند انتقال یافته اند.به سادگی می توان باورکرد که بعضی ویتامین ها در فرآوری از دست رفته اند.افزایش پرخاشگری،جنایت و رفتار ضد اجتماعی در جوامع،ناشی از تغییردررژیم غذایی ماست.طبق مطالعاتی که توسط استفان اسکونتالر،پروفسوربخش قضایی در دانشگاه ایالت کالیفرنیا در مورد رابطه ی بین غذا و رفتار به عمل آمد نشان داد که تعداد خشونت ها زمانی که غذاهای تازه به جای غذاهای کنسرو شده جایگزین شدند37 درصد افت کرد.او خلاصه ای از یافته های خود را بدین گونه ارائه کرد که داشتن یک رژیم غذایی نامناسب هم اکنون یک پیشگویی کننده بهتر از خشونت آینده،نسبت به رفتار خشونت آمیز گذشته است.
عادات خوردن بچه ها و افراد جوان با نگرانی های جدی همراه است.رژیم غذایی آن ها اکنون غنی از قند،چربی و کربوهیدرات است و از نظر میوه و سبزی جات دچار کمبود می باشند.با خوردن نوشابه و شیرینی در جشن تولد،بچه های شما صداهای

پایان نامه
Previous Entries پایان نامه ارشد درباره سیستم عصبی، مواد غذایی، پرخاشگری، فعالیت فیزیکی Next Entries پایان نامه ارشد درباره امام صادق، فعالیت بدنی، امام علی (ع)، علوم تربیتی