
دروضعيت موجودچنانچه قيمت کرايه حمل و نقل ناشي از افزايش سوخت افزايش يابد کالاهاي توليدي و ارائه خدمات محصولات نيز دچار ازدياد قميت مي شوند و تقاضا از جانب مشتري کم مي شود و باعث فروش کم توليد و خدمات و نتيجتا ورشکستگي شرکت هاي توليدي و خدماتي را به دنبال مي آورد و از طرفي در اثر افزايش قيمت سوخت کرايه حمل و نقل بالا نرود.
باتوجه به هزينه هاي بالاي حمل و نقل از جمله سوخت، استهلاک، بيمه، تصادفات و غيره، شرکت هاي حمل و نقل رو به ورشکستگي مي روند. در وضعيت موجود اين دو گروه(توليد و حمل و نقل) هماهنگي نيست و در اثر افزايش قيمت سوخت هردو گروه رو به ورشکستگي حرکت مي نمايند و همچنين ورشکستگي تابع افزايش قيمت سوخت مي باشد و همچنين کرايه حمل و نقل بر اساس قيمت سوخت، مسافت، ساعت و نوع جاده (کوهستاني – ريلي – معمولي و…) محاسبه مي شوند و اين پارامترها مقادير ثابت مي باشند و نتيجتا کرايه تغيير پذيري ندارد و جهت تعادل بين اين دو گروه مناسب نمي باشد.
در وضعيت موجود اتلاف هاي زماني در بارگيري و تخليه بار در نظر گرفته نمي شود و همچنين تحويل سالم بار به مقصد تخفيف بيمه بار شامل حاملان بار نمي شود و کرايه تعادلي بر اساس وظيفه باعث ايجاد انگيزه در حاملان بار مي شود. در وضعيت مطلوب شرکت هاي توليدي و حمل و نقل تابع افزايش قيمت سوخت نيست و اين رابطه غير مستقيم مي شود و مديريت زمان جهت تعادل بين اين دو طيف موثر مي باشد.در وضعيت مطلوب با مطالعه ارزيابي کار و زمان واستفاده از مهندس ترافيک، زمان استاندارد فاصله عبور (ميانگين زماني بين مبدا ومقصد) رااز طريق نمونه گيري آماري وسائط نقليه (انواع آن) محاسبه نموده و شرکت هاي حمل و نقل از مديريت زمان در زمان فاصله عبور استفاده نموده و کليه فعاليت هاي خود را در طول مسير زماني الويت بندي مي نمايد و فعاليت هاي زائد را در طول مسير کم مي نمايند. چنانچه زمان رسيدن به مقصد کمتر از ميانگين زمان تعيين شده باشد کرايه بيشتر و همچنين زمان رسيدن به مقصد بيشتر باشد کرايه کمتر مي شود. در وضعيت موجود تحقيق ميداني از شرکت هاي در ارتباط با حمل و نقل:
(نوع جاده، ساعت، مسافت، قيمت سوخت)F=y کرايه دروضعيت موجود
کرايه بار تابعي از قيمت سوخت، مسافت و ساعت و نوع جاده است.
چهار پارامتر در وضعيت موجود بين شرکت هاي حمل ونقل و توليد ارتباط برقرار نمي کند و اين چهار پارامتر تعهدي براي شرکت هاي حمل ونقل مبني بر تحويل به موقع ايجاد نمي کند و افت و خيز کرايه تابعي از پارامترهاي وضعيت مطلوب باشد و پارامترهاي وضعيت مطلوب که مديريت زمان را مي سنجند شامل زمان سنجي کار و زمان و زمان سنجي ترافيک و تصادف و تعميرات و فعاليتهاي هاي مربوط به ارزش و سلامت بار و بيمه محصول مي باشند.2
دروضعيت مطلوب پارامتر مديريت زمان جهت ارتباط شرکت هاي توليدي و حمل ونقل مناسب موثر است.
(مديريت زمان) f =y کرايه تعادلي در وضعيت مطلوب
1-3- اهميت و ضرورت تحقيق :
کرايه حمل و نقل در وضعيت موجود رابطه مستقيم با افزايش قيمت سوخت دارد و در اين تحقيق اين رابطه مستقيم به غير مستقيم تبديل مي شود.
کرايه حمل و نقل کنترل شود، تورم پايين تر ومشکلات جامعه کمتر مي گردد.حمل و نقل ارتباط مستقيم با تورم دارد و از طرفي حمل و نقل ارتباط مستقيم با افزايش قيمت سوخت دارد و در صورت از بين رفتن اين ارتباط تنگاتنگ، کرايه حمل ونقل تابع افزايش قيمت سوخت نيست و در صورت وجود متغييرهاي ديگري مانند مديريت زمان اين ارتباط (کرايه با سوخت) بسيار کمتر خواهد شد.
کرايه تعادلي بين شرکت هاي توليدي و حمل و نقل جهت رسيدن به قيت فوب و اجراي هدفمندي يارانه ها موثر است.
کرايه حمل و نقل تعادلي با ارازش بار مرتبط مي شود کرايه حمل و نقل تعادلي باعث ايجاد انگيزه در حاملان بار مي شود زيرا هنگاميکه بار به طور سالم به مقصد مي رسد درصدي از بيمه بار به راننده و حاملان بار باز مي گردد. و به زمان تحويل بار توسط حاملان بار متوجه مي شود زيرا بارهايي مانند سوخت و مواد غذايي و دارو زمان تحويل بار به عقب بيافتد باعث از دست رفتن مشتري و ضعف در مديريت موجودي ها و فاسد شدن محموله بار مي شود و کرايه حمل و نقل تعادلي بر اساس وظيفه راننده و حاملان بار تعيين مي شود.
1-4- اهداف تحقيق:
اهداف اصلي:
* رابطه مستقيم قيمت سوخت با کرايه حمل و نقل از بين برود و قيمت سوخت جهاني و آزاد شود.
* تورم محصولات تابع افزايش کرايه حمل و نقل نمي باشد.
* افت و خيزقيمت کرايه حمل و نقل بر اساس تخفيف بيمه بار باشد.
* در تصميمات قيمت گذاري کرايه حمل و نقل بجاي اينکه از رابطه مستقيم قيمت سوخت با کرايه حمل و نقل استفاده شود از رابطه مستقيم کرايه حمل و نقل با ارزش و بيمه بار استفاده شود.
* افت و خيز قيمت کرايه حمل و نقل تابع مسافت و نوع جاده و قيمت سوخت و ساعت نباشد.
* کرايه حمل و نقل تابعي از سلامت و ارزش بار و زمان تحويل بار باشد.
* کرايه حمل و نقل تابعي از وظايف رانندگان و مدل و مارک وسائط حمل و نقل باشد.
* اتلاف هاي زماني در بارگيري و تخليه بار بر روي کرايه حمل و نقل موثر باشد.
* کرايه حمل و نقل تابعي از ترافيک جاده باشد.
* اتلاف هاي زماني در تصادف و نعميرات بر کرايه حمل و نقل موثر باشد.
* هدفمندي يارانه ها با کرايه حمل و نقل تعادلي بدون افزايش تورم محصولات اجرا شود.
* کرايه حمل و نقل تعادلي باعث حذف سوبسيد سوخت مي شود.
* استفاده از مديريت زمان جهت کرايه مناسب حمل و نقل به منطور جلوگيري از تورم محصول و ورشکستگي بنگاه هاي حمل و نقل و توليد پايين شرکت هاي توليدي موثر است.
* کرايه حمل و نقل تعادلي باعث ارضاء شرکت هاي توليدي و حمل و نقل مي شود.
اهداف فرعي:
* استفاده از مديريت زمان بين شرکت هاي حمل و نقل رقابت موثر به وجود مي آيد.
* کرايه حمل و نقل با توجه به نوع محصول متفاوت است.
* زمان عبور و مرور مسيرها با توجه به نوع وسايل نقليه متفاوت با استفاده از نمونه گيري آماري محاسبه مي شود.
* شرکت هاي حمل و نقل از رکود فعلي نجات مي يابند.
* کرايه تعادلي بر کنترل و تعادل ترافيک موثر و آلودگي هوا کم مي شود.
* بيمه محصول و بار، مناسب محاسبه مي شود.
* کرايه حمل ونقل تعادلي موجب رضايت در پرداخت ماليات حمل ونقل است.
* همواره افزايش کرايه حمل ونقل ارتباط مستقيم با تورم محصول در ميهن، دارد با استفاده از مديريت زمان جهت حل مسئله مذکور اقدام نمود.
* همواره حقوق و دستمزد نيروي انساني بر اساس وظايف محاسبه مي شود نه براساس سوخت او (آب و غذا) ولي در صنعت حمل و نقل کرايه در وضعيت موجود تابعي از سوخت و افزايش آن و مسافت و ساعت و نوع جاده مي باشد و طبق وظايف حاملان بار نمي باشد و اين پژوهش به کرايه تعادلي مي پردازد وبه حل اين گونه از مسائل توجه دارد.
* کرايه حمل ونقل تعادلي جهت رسيدن به قيمت فوب و هدفمندي يارانه ها موثر است.
1-5- فرضيه هاي پژوهش :
فرضيه اول: زمان محاسبه شده از طريق مطالعه کاروزمان جهت trade off (تعادل) کرايه حمل و نقل بين شرکت هاي توليدي و حمل و نقل موثر است.
فرضيه دوم: زمان محاسبه شده از طريق مهندسي ترافيک جهتtrade off (تعادل)کرايه حمل و نقل بين شرکت هاي توليدي و حمل و نقل موثر است.
فرضيه سوم: زمان تصادف در محاسبه کرايه تعادلي حمل ونقل نقش موثر دارد.
فرضيه چهارم:زمان تعميرات در محاسبه کرايه تعادلي حمل ونقل نقش موثر دارد.
فرضيه پنجم: ارزش بار جهت محاسبه کرايه تعادلي موثر است.
فرضيه ششم: بيمه محصولات برکرايه تعادلي موثراست.
1-6- سابقه تحقيقات انجام شده درباره موضوع :
پژوهشگر با استفاده از منابع زير يک مدلي را طراحي نموده است و فرضياتي را تدوين نموده است.
1- برنامه ريزي مهندسي حمل ونقل و تحليل جابه جايي مواد- دکتر سيد حسيني
2- ارزيابي کاروزمان- مهندسي کارو مديريت زمان دکتر احمدي
3- حسابداري مديريت- فريدون رهنمايي رود پشتي
4- بررسي مولفه هاي ترافيکي سيستمهاي حمل ونقل شهري وعوامل موثر برآن(محمد منتظري و مجيد ادواري)
5- هزينه يابي برمبناي فعاليت زمان گرا- مهدي بشکوه
6- نقش بيمه در صنعت حمل ونقل بررسي هاي بازرگاني نشريه ترانزيت
7- مقاله مديرت زمان- مجيد اميدوار
8- آثار تورمي افزايش قيمت سوخت وسايل حمل ونقل جاده اي مقاله از سيد محمد علي کفايي و حسين صبوري کارخانه
9- اقتصاد حمل و نقل (مقاله) پگاه عليزاده
10- دستورالعمل اجراي ماليات بر ارزش افزوده در صنعت حمل ونقل (حافظي)
11- معضل نوسانات کرايه حمل- بيژن روحاني
12- تاثير افزايش قيمت سوخت برتقاضاي باري ريلي و سهم آن از حمل ونقل زمين رويا سيفي پور و فاطمه افروزاميني
13- بيمه هاي باربري شرکت سهامي بيمه دانا
1-7- تعريف عملياتي :
مديريت زمان : با توجه به زمان تعيين شده و جهت استفاده اثر بخش از زمان تعيين شده و با توجه به هدف کليه فعاليتها را شناسايي نموده و زمان سنجي اين فعاليتها را انجام مي دهيم و فعاليتهاي زائد که باعث اتلاف زمان ما مي شوند را حذف مي کنيم تا از زمان تعيين شده استفاده موثر نمائيم و به هدف خود برسيم
– حمل ونقل: انتقال کالا و انسان بين مبدا و مقصد
– مهندسي ترافيک: دانش و علمي است که به اندازه گيري ترافيک و سفرها مي پردازد.
– ارزيابي کار وزمان: مطالعه فعاليت ها و کارهاي زائد و زمان سنجي فعاليت ها و کارهاي زائد
– ميانگين زماني عبور: متوسط زمان عبور بين مبدا و مقصد با توجه به انواع وسايل حمل و نقل
– تصميمات قيمت گذاري کرايه حمل ونقل تعادلي : کرايه مناسبي که بين شرکتهاي حمل و نقل و توليدي (خدماتي) مورد تائيد باشد و جوابگوي هزينه هاي حمل و نقل و مورد رضايت شرکت هاي توليدي باشد تا شرکت هاي توليدي بهانه و دليلي براي افزايش قيمت محصولات خود نداشته باشند.
فصل دوم
مروري بر ادبيات تحقيق و پيشينه تحقيق
2-1- نقشه ادبيات پژوهش :
آيا با مديريت زمان و استفاده از دانش مهندسي ترافيک در ارزيابي کار و زمان بر کرايه تعادلي حمل و نقل موثر است ؟
شکل 2-1 نقشه ادبيات پژوهش
2-2- کرايه حمل و نقل تعادلي چيست؟3
در وضعيت موجود تورم در جامعه به دليل عدم تعادل بين شرکت هاي حمل و نفل و توليدي مي باشد زيرا از يکطرف افزايش کرايه بار ناشي از پارامترهاي موجود مانند افزايش قيمت سوخت و مسافت و ساعت و نوع جاده موجب عدم رضايت شرکت هاي توليدي مي شوند و بهانه اي براي افزايش قيمت محصولات دارند و پارامترهاي موجود وجه اشتراکي بين شرکت هاي توليدي و حمل و نقل ندارند لذا نياز به کرايه تعادلي4 در حمل و نقل مي باشد.
به منظور تعيين کرايه مناسبي که بتواند تعادل بين شرکت هاي حمل و نقل و توليدي (خدماتي) ايجاد نمايد کرايه تعادلي باعث مي شود افت و خيز قيمت کرايه بر اساس پارامترهاي مطلوب باشد و بر اساس پارامترهاي موجود نباشد زيرا پارامترهاي موجود در ايجاد تعادل بين شرکت هاي توليدي و حمل و نقل توانمند نمي باشند و کرايه تعادلي مانند دو کفه ترازو بين حمل و نقل و توليد تعادل ايجاد مي کند.
کرايه تعادلي منجر به اين مي شود که شرکت هاي توليدي بهانه اي جهت افزايش قيمت محصولات ندارند زيرا تحويل مناسب و سالم بار توليد و خدمات بيشتر مي شود و مشري ها بيشتر مي شوند و از طرفي شرکت هاي حمل و نقل به علت تحويل به موقع و سالم بار (کرايه بر اساس وظيفه ) و افزايش کرايه بيشتر مي توانند هزينه هاي حمل و نقل را مهار کنند و شرکت هاي حمل و نقل از ورشکستگي نجات يابند.
2-3- نظريه دانشمندان :
(اسمال و وندندر2007)5 درمقاله اي تحت عنوان روند بلند مدت تقاضاي حمل و نقل، کشش پذيري قيمت سوخت و چشم انداز نفت براي سياست حمل ونقل به بررسي اثر قيمت هاي انرژي بر تقاضاي حمل و نقل ايالات متحده آمريکا براي سال هاي 1996- 2004 پرداختند. وي تغييرات مصرف سوخت در حمل ونقل جاده اي براي هر فرد (بزرگسالان) را ناشي از سه عامل تغييرات ميزان
