
با حالتهای هیجانی منفی، مقابله با ناکامی و خشم، مقابله با تعارضات بین فردی، شناسایی موقعیتهای پرخطر و نحوهی مقابله با آنها در دو سطح مهارتهای مقابلهای عمومی و اختصاصی تاکید دارد.
همچنین یافتههای تحقیق کمپبل سیلز و همکاران (2006)، که بر روی 132 دانشجوی در حال تحصیل به منظور بررسی رابطهی میان تابآوری با شخصیت، مقابله و علائم روانی جوانان، انجام شد، نشان داد که مهارتهای مقابلهای به طور معناداری در پیشبینی تابآوری در نمونهی مورد پژوهش موثر بوده است. به ویژه استفاده از راهبردهای مقابلهای مسأله محور، رابطه مثبت و معناداری با تابآوری داشته است.
مومنی و شهبازیراد (1391)، در گزارش نتایج پژوهش خود عنوان کردهاند که تابآوری و راهبردهای مقابلهای هیجانمدار و معنویت، متغیرهای پیشبین کیفیت زندگی هستند اما سبک مقابلهی مسئلهمدار قادر به پیشبینی واریانس کیفیت زندگی نیست. ابوالقاسمی (1390)، در یافتههای پژوهش خود در رابطه تابآوری و مقابله بیان میکند که ارزیابیهای دانشآموزان از استرسها و به کارگیری روشهای مقابلهای موثر به مثابهی سپر، مقاومت فرد را در برابر مشکلات زندگی و تحصیل افزایش میدهد و از فرد حفاظت میکند و از سوی دیگر، تعدیل استرسها به منزلهی سازش و انطباق پذیری
