
ارزیابی مطلوب شایستگی تاکید دارند. در واقع فراگیرانی که جهتگیری هدف عملکرد- گرایشی دارند، میخواهند که توانایی خود را نسبت به دیگران به اثبات برسانند یا ارزش خود را در نزد عموم به نمایش گذارند (پینتریچ و شانک36، 2002).
د. اهداف عملکردی- اجتنابی37: اشخاص دارای این نوع جهتگیری، از بیکفایت یا ناتوان به نظر آمدن نزد دیگران، هراس دارند و تمام تلاش خود را برای اجتناب از شکست به کار میبرند (حسینی و لطیفیان، 1388).
1-2- بیان مسأله
یکی از ضروریات انکارناپذیر جامعهی ما و هر جامعهی در حال تحول، تحصیلات و آموزش است. قرار گرفتن در دوره تحصیلی، غالبا با فشارها، نگرانيها و هيجانهاي خاص اين دوره، توأم است (یوسفی، براتعلی و عرفان، 1388). دانشجویان و دانشآموزان در مقابل چالشها و گاه شکستهای تحصیلی که با آنها مواجه میشوند، نیاز به برخوردی مناسب دارند تا بتوانند بر مشکلات فائق آمده و این شرایط تهدید آمیز را تبدیل به فرصتی برای رشد نمایند. در دوره تحصيلي دانشگاه این نیاز بیشتر نمایان میشود، چرا که به واسطهی حضور عوامل متعدد، دورهای فشارزا است. به عبارتي ورود به دانشگاه، مقطعي بسيار حساس در زندگي نيروهاي كارآمد و فعال در هر كشوري است و غالباً با تغييرات عمدهای در زندگي افراد، به
