
که چرا دانشآموز تلاش میکند این ده مسأله را درست حل کند، چه عاملی سبب گرایش او به تکالیف میشود و نیز چه استانداردهایی برای ارزیابی خودش در نظر میگیرد. از سوی دیگر برخلاف اهداف آموزشی که مبنای تشابهات فردی است، جهت گیری هدف مبنای تفاوتهای فردی در موقعیتهای تحصیلی است و بر اساس آنها میتوان میزان موفقیت فرد را در این گونه موقعیتها پیشبینی نمود (دوئک و لگت، 1988؛ ایمز، 1992؛ به نقل از جوکار، 1384).
اهداف خاصی که فرد برمیگزیند حاکی از اشیاء، اتفاقات و شرایطی است که فرد در جستجوی به دست آوردن آنهاست در حالی که جهت گیری هدف اشاره به وضعی است که خود را در تمایل فرد به انتخاب اهداف خاص و به نفع برخی نتایج مشخص نشان میدهد. جهتگیری هدف منعکس کنندهی ترجیحات افراد است (تومینن سوئینی، سالملا آرو و نیمیویرتا48، 2008).
الیوت و مک گریگور (2001)، معتقدند که مفهوم اصلی در جهتگیری هدف، شایستگی49 است. در نظریههای هدف گرایی، آنچه تعیین کنندهی اهداف فرد برای فعالیتهای پیشرفت مدار میباشد توصیفی است که او از شایستگی دارد. در این نظریه چارچوب جهتگیری هدف، بر اساس دو بعد از یکدیگر متمایز میشود، یکی بر این اساس که شایستگی چگونه “تعریف” میشود و دیگری بر این اساس که شایستگی چگونه “ارزش”
