
فعاليت گروه بانوان نيکوکار به قلم خانم اشرف قندهاري (بهادرزاده) توسط انتشارات گروه بانوان نيکوکار.
– انتخاب کتاب آشنايان ره عشق به عنوان بهترين کتاب ادبي سال 1383 و دريافت جايزه نخستين همايش ادبي پروين اعتصامي از جناب آقاي مسجد جامعي، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و سرکار خانم زهرا شجاعي مشاور رئيس جمهور درامور زنان.
– انتشار کتاب راهنماي مديريت غيرانتفاعي براي اولين بار در ايران ترجمه خانم ناهيد شروقي از اعضاء در سال 1384 توسط انتشارات گروه بانوان نيکوکار
– دريافت جايزه انساندوستي واقدامات بشر دوستانه در ميان 360 کشور در سال1384 از سوي سازمان جهاني مؤسسات غيردولتي ( WANGO ) به خاطر سوابق طلائي گروه بانوان نيکوکار رشد، مداومت و انسجام آنان در طي 35 سال.
– اهداي تنديس زنان برتر از دست جناب آقاي دکتر احمدي نژاد، رياست محترم جمهوري به خانم اشرف قندهاري (بهادرزاده) در مراسم بزرگداشت روز زن درسال 1385. (http://kahrizak.com/html/index.php )
4-4-6 اردوگاه شهيد باهنر نياوران :
کوه پايه هاي شمالي تهران که در دامنه رشته کوه هاي البرز قرار دارند از گذشته هاي دور به علّت زيبايي هاي طبيعي و مناظر دل انگيز شامل دره ها ، آبشار ها و درختان کهنسال موجود در اين منطقه جاذبه هاي فراواني داشته است از آغاز سلطنت دوره قاجاريه که تهران به عنوان پايتخت و مرکز حکومت انتخاب شد .اميران و شاهزاده هاي قاجار به سوي دامنه هاي البرز آمده و با خريداري باغات و مزارع از مردم بومي اين قسمت ها و يا با زور به تصرف و اشغال اين باغات پرداختند ،منظريه آبادي کوچکي از فرا شميران بود که در بخش شمالي اراضي تهران قرار داشت که احتمالاً به جهت اينکه منظريه از تهران و ساختمان هاي آن از اين آبادي ديده مي شد و به صورت يک دور نماي زيبا ونقاشي شده ظاهر مي شد منظريه ( به معناي نظر و چشم انداز ) گفته مي شده است .
برمبناي اسناد موجود در سال 1301 (هـ.ق) کامران ميرزا برادر ناصرالدين شاه ،آبادي منظريه را از حسام السلطنه خريداري کرد و عمارت نيمه کاره آن را ساخت و تکميل کرد که هنوز هم در اردوگاه منظريه حفظ مي شود . در دوران مشروطه ، محمد علي شاه قاجار ، منظريه را از کامران ميرزا به مبلغ 25 هزار تومان خريد و آن را در شمار املاک سلطنتي قاجاريه قرار داد . در دوران حکومت رضا خان 1300(هـ..ق) منظريه در سياهه املاک وزارت ماليه (دارايي ) قرار گرفت ولي پس از به سلطنت رسيدن رضا خان مجدداً در شمار املاک سلطنتي پهلوي قرار گرفت . بر مبناي سندي که هم اکنون در مالکيت اردوگاه قرار دارد در سال 1313 اردوگاه منظريه مجدداً در اختيار وزارت دارايي قرار گرفت که براي کسب درآمد دولت به رئيس شوراي ملّي وقت بنام طوسي نائب به اجاره واگذار شد .
مبلغ اجاره ساليانه در اين سند 300 هزار ريال ذکر شده است در اين سند مالکيت منظريه وزارت ماليه (دارايي) دولت عاليه ايران ذکر شده است .در سال 1314 شمسي باغ منظريه توسط وزارت فرهنگ اجاره شد و دراختيار سازمان ملّي پيش آهنگي قرار گرفت که براي امور تربيتي و اردوگاه هاي جوانان مورد بهره برداري قرار گرفت . از سال 1335 که اولين سازمان پيش آهنگي کشور تشکيل شد. کليه اراضي و ساختمان هاي منظريه در اختيار سازمان پيش آهنگي قرار گرفت و در برنامه هاي عمراني پنج ساله براي توسعه و عمران باغ منظريه اعتباراتي منظور شد و احداث بناي جديد و احداث اردوگاه کولکچال و ساير بناها و اماکن احداثي مربوطه به آنها در اين دوره انجام شد . اردوگاه منظريه در دوران انقلاب اسلامي در سال 1364 در مراسم با شکوهي که در حضور خانواده شهيد باهنر برگزار شد به ياد خدمات ارزنده ايشان به نام اردوگاه شهيد باهنر نام گذاري گرديد . http://www.bahonarcamp.ir) )
مجموعه فرهنگي ورزشي اردوگاه شهيد باهنرکه با نام مجموعه فرهنگي ورزشي شهيد علي چيت سازيان مي باشد شامل امکانات ذيل مي باشد و انواع خدمات گوناگون را از سراسر کشور پذيرا مي باشد :
1- سالن سينما :
ظرفيت : 300 نفر
کاربرد : جهت برگزاري سمينار ، همايش و پخش فيلم جهت اردوهاي دانش آموزي
2- سالن کنفرانس گل مريم :
ظرفيت : 40 نفر
امکانات : سيستم صوت کنفرانسي ، ويدئو پرژکتور
کاربرد : جلسات و کنفرانسها
3- سايت رايانه :
ظرفيت : 10 عدد رايانه که بوسيله شبکه LAN به هم مرتبط مي باشند و همچنين اين سايت داراي امکان ارتباط اينترنتي ADSL با سرعت 2 مگابيت برثانيه مي باشد.
4- سالن هاجر:
ابعاد :حدوداً 170 متر مربع
کاربرد : مناسب جهت برگزاري نمايشگاه ، جلسات کوچک وپذيرايي
5- محوطه سالن سينما و آلاچيق ها :
جهت پذيرايي از ميهمانان برنامه هاي مختلف
6- سالن ورزشي پورياي ولي :
امکانات : کف پوش ، دروازه فوتسال ، ميله و تور واليبال و امکان بسکتبال ، سه رديف جايگاه تماشاگران
7- زمين چمن فوتبال :
داراي دو باب زمين چمن ، جايگاه تماشاگران و سرويس بهداشتي
8- سالن ژيمناستيک :
در اين سالن امکان برگزاري کلاسهاي ژيمناستيک دانش آموزان مي باشد
9- سالن ورزشي شهيد فهميده :
اين سالن مناسب جهت فوتسال ، واليبال و بسکتبال مي باشد .
10-مجموعه زمينهاي تنيس :
اين مجموعه شامل 12 باب زمين تنيس که 9 باب آن مختص برادران و 3 باب مختص خواهران مي باشد که بوسيله پيمانکار اداره مي شود .
11- استخر :
اين استخر روباز و مجهز به رختکن که در ايام تابستان فعال مي باشد .
12- مسجدالنور اردوگاه :
اين مسجد در فضايي زيبا با گنجايش 1000 نفر که جهت برگزاري نماز جماعت و همچنين جلسات مذهبي و شبي با قرآن اردوها و سمينارها استفاده مي شود ( مطالعات ميداني نگارنده ، بهمن و اسفند 1392 ) .
4-4-7 بيمارستان مسيح دانشوري :
سيدعلي دانشوري پدر دکتر مسيح دانشوري از اهالي نيشابور؛ طبيبي حاذق، مشهور و ملقب به حافظالصحه مجدالحکما بود. پدربزرگ مسيح دانشوري نيز از افراد سرشناس و علماي نيشابور به نام سيداسماعيل محضاله بوده است. او در نيشابور به سال ???? تولد يافت. سه سال بعد از تولد مسيح، خانواده وي از نيشابور به ترشيز (نام قبلي کاشمر) ميروند و در آنجا سکونت مي کنند. مسيح تا کلاس ? دبستان در ترشيز تحصيل ميکند و بعد پدرش وي را براي ادامه تحصيل به مشهد ميفرستد. بعدازدوسال تحصيل در مشهد، به پيشنهاد والي مشهد براي ادامة تحصيل به تهران فرستاده ميشود و در مدرسه سنلوئي تحصيلات خود را تا ?? سالگي ادامه ميدهد. درآنزمان در تهران فرانسويها به کمک مبلغين مذهبي خود دو مدرسه سنلوئي و ژاندارک را در تهران داير کرده و اداره ميکردند. در همان سال به پدر خود اصرار ميکند که بايد در رشته طب تحصيل کند و براي اين کار بايد به فرنگ برود. دکتر مسيح دانشوري پس از خاتمه تحصيلات در رشته بيماريهاي ريوي و سل از فرانسه مراجعت ميکند و بيمارستان مسيح دانشوري فعلي را محلي مناسب براي تبديل به يک مرکز استراحت و درمان بيماران مبتلا به سل يافت و در اين زمينه تلاش فراواني کرد و در ?? مرداد ماه ???? شمسي اين مرکز رسماً بهعنوان آسايشگاه سل شاهآباد افتتاح شد. او زمينهساز جذب متخصصين جراح ريه از خارج نظير دکتر صادق قاضي شد و سرانجام توانست آنجا را به صورت يک بيمارستان و آسايشگاه مطابق با استانداردهاي زمان براي بيماران سلي تبديل نمايد. بهدنبال آغاز رسمي فعاليت دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي در سال ????، مرکز پزشکي مسيح دانشوري زيرمجموعة اين دانشگاه قرار گرفت. در سال ???? شمسي، “مرکز تحقيقات سل و بيماريهاي ريوي” و “بيمارستان مسيح دانشوري” با يکديگر ادغام و بهعنوان مرکز آموزشي، پژوهشي و درماني سل و بيماريهاي ريوي (بيمارستان دکتر مسيح دانشوري) تغيير نام يافت. درحالحاضر بيمارستان مسيح دانشوري در زميني به مساحت ?????? مترمربع واقع شده است و داراي ?? درمانگاه و ?? بخش و داراي 18 ساختمان است . فعاليتهاي بيمارستان اين مرکز بين سالهاي 1313 تا 1318 هجري شمسي با ظرفيت 50 تخت آغاز شد و در حال حاضر با 446 تخت مصوب و 320 تخت فعال، خدمات درماني، آموزشي و تحقيقاتي ارائه مي نمايد.
اين مرکز داراي بخش هاي جراحي (عمومي، قفسه صدري بالغين، اطفال و قلب) ، داخلي (عمومي، ريه، آنکولوژي توراکس، نفرولوژي و داخلي گوش، حلق و بيني)، اطفال (عمومي، ريه و عفوني)، بخش سل (مردان، زنان و اطفال)، قلب، توانبخشي، ICU ،CCU ، POSTCCU، اورژانس و درمانگاه (عفوني، قلب،ENT، داخلي، داخلي ريه، جراحي و….) مي باشد. بيمارستان همچنين داراي واحدهاي آزمايشگاه(آزمايشگاههاي ميکرب شناسي، بيوشيمي، هماتولوژي، پاتولوژي، مايکوباکتريولوژي، ايمونولوژي، سيتولوژي، پزشکي مولکولي، سيتوژنتيک و قارچ شناسي) ، راديولوژي (راديولوژي عمومي، فلئورسکوپي، سونوگرافي و سي تي اسکن اسپيرال) ، اسپيرومتري (شامل اسپيرومتري و بررسيهاي فيزيولوژيک تنفس در اطفال و بالغين) ، برونکوسکوپي (شامل برونکوسکوپي نوزادان، اطفال و بالغين) ، واحد ليزر (شامل ليزر CO2 و ND-YAG) ، بخشENT ، دندانپزشکي و داروخانه. ( http://www.irandarman.com) .
بخشهاي مختلف اين بيمارستان شامل مراکز خدماتي زير مي باشد :
مراکز تحقيقاتي
مرکز تحقيقات مايکروباکتريولوژي. مرکز تحقيقات سل باليني و اپيدميولوژي. مرکز تحقيقات ويروسشناسي. مرکز تحقيقات پزشکي ازراهدور. مرکز تحقيقات پيشگيري و کنترل دخانيات. مرکز تحقيقات پرستاري و مديريت سلامت تنفس. مرکز تحقيقات بيماريهاي تنفسي کودکان. مرکز تحقيقات بيماريهاي مزمن تنفسي. مرکز تحقيقات بيماريهاي ناي. مرکز تحقيقات پيوند ريه.
درمانگاهها
ريوي. ترک سيگار. پوستومو. داندانپزشکي. جراحي. قلبوعروق. جراحي قلب. عفوني (مسلولين). آنکولوژي. آنکولوژي و هماتولوژي اطفال. پيوند ريه. طب کار. آلرژي. اطفال. نفرولوژي. نفرولوژي اطفال. اعصاب وروان. ريوي روماتولوژي. درد. کاهش آسيب.
پاراکلينکها
آزمايشگاه (پاتولوژي). آزمايشگاه تست خواب. برونکوسکوپي. راديولوژي و سيتياسکن. بازتواني ريوي.
بخشهاي بستري بيماران
اورژانس. اطفال. داخلي. مراقبتهاي ويژه ICU. CCU و Post CCU بيهوشي. نفرولوژي. آنکولوژي. سل و عفونتهاي تنفسي. جراحي توراکس. جراحي قلب. آنژيوگرافي.
فعاليتهاي آموزشي
ارکان اصلي و گرداننده آموزش مرکز اساتيد و اعضاي هيات علمي هستند. در اين مرکز ?? عضو هيات علمي شامل ? استاد، ?? دانشيار، ?? استاديار، ? پژوهشيار، ? مربي و ? مامور که به طور تمام وقت در دو قسمت آموزشي و پژوهشي فعاليت مينمايند حضور دارند. ضمناً دستياران فوق تخصصي در آموزشِ دستياران، کارورزان و کارآموزان همکاري مينمايند ( مطالعات و مشاهدات ميداني نگارنده ،بهمن و اسفند – 1392) .
افتخارات
بهره گيري از اساتيد صاحب نام و هيأت علمي جوان و توانمند.
بهره مندي از پرسنل جوان و ماهر و دوره ديده.
تربيت نيروي انساني در هفت رشته فوق تخصصي فلوشيپ در سطح کشور.
برگزاري دورههاي آموزشي کشوري و بينالمللي.
مرکز تخصصي پيوند اعضا بويژه قلب و ريه و واحد فراهم آوري پيوند اعضا.
در سال ???? مرکز پزشکي مسيح دانشوري بهعنوان قطب علمي منتخب کشور در زمينة سل و بيماريهاي ريوي توسط وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکي برگزيده شد.
بهره مندي از اولين دستگاه PET-CT “توسط شرکت تجهيزات پزشکي پيشرفته”.
درسال ???? بانک توسعة اسلامي (IDB) اين مرکز را به نام مرکز هماهنگيهاي آموزشيِ SRVP/TAO بانک برگزيد.
سال ???? اين مرکز بهعنوان مرکز همکاريهاي آزمايشگاهي سلِ اتحادية جهاني سل و بيماريهاي ريوي (IUATLD) انتخاب گرديد.
در سال ???? پژوهشکدة سل و بيماريهاي ريوي شامل ? مرکز تحقيقاتي مصوب دانشگاه با حضور دکتر حداد عادل رئيس وقت مجلس شوراي اسلامي افتتاح شد.
سال ???? مرکز تحقيقات پيشگيري و کنترل دخانيات پژوهشکدة سل بهعنوان مرکز همکاريهاي کنترل دخانياتِ سازمان بهداشت جهاني WHO برگزيده شد که تاکنون در سه حوزة دخانيات و سل و آزمايشگاه سل ادامه دارد.
درحالحاضر مرکز پزشکي مسيح دانشوري مرکز رفرنس برنامههاي آموزشي و تحقيقاتي سل و آزمايشگاهِ مرجع مايکوباکتريولوژي در سطح
