
امنيت منطقه خليجفارس را تضمين نمود (دهقانی فیروزآبادی، بی تا).
سلطان قابوس، پادشاه عمان پس از ایفای نقش پشت پرده در رویکرد دیپلماتیک دولت اوباما در قبال ایران اکنون میکوشد این معامله را برای دولتهای عرب منطقه که نگاهی تردیدآمیز به آن دارند، توجیه کند. به گفته مقامات عربی و ایرانی، دولت اوباما میکوشد حمایت متحدان کلیدی به ویژه عربستان سعودی و اسرائیل را نسبت به دیپلماسی با ایران جلب کند، اما با مخالفت آنها مواجه است. برخی مقامات آمریکایی تا کنون به نقش عمان در این تلاشها اشاره کردهاند. مقامات ایرانی و آمریکایی میگویند عمان یکی از حامیان مذاکرات با تهران است، یک ابتکار عمل که نشانه بارز سیاست خارجی اوباما در دور دوم ریاست جمهوریاش به شمار میرود.
توافقنامه هستهای مقدماتی که 24 نوامبر در شهر ژنو سوئیس منعقد شد در قبال تعلیق بخشی از برنامههای هستهای ایران، بخشی از تحریمها را لغو میکند. عربستان سعودی، امارات متحده عربی و برخی دیگر از کشورهای عرب حوزه خلیجفارس با دیده تردید به رویکرد دیپلماتیک آمریکا در قبال ایران مینگرند و ادعا میکنند تهران به دنبال تولید سلاح هستهای است.آنها خواستار اقداماتی مضاعف برای متوقف کردن برنامههای هستهای تسلیحاتی ایران هستند. به گزارش وال استریت ژورنال، جزئیات جدید از تلاشهای عمان به نقش محوری این پادشاهی آرام اشاره دارد که مدتها در بین پادشاهیهای سنی بزرگتر در خلیجفارس به دلیل روابط نزدیک با ایران، نامی چندان محبوب نبود.
مسقط، پایتخت تاریخی عمان بارها میزبان نشستهایی بین دیپلماتهای ایرانی و آمریکایی بوده که در نهایت به توافق هستهای ژنو منجر شد. البته اطلاعات اندکی در مورد گستره نقش آفرینی شخص سلطان قابوس و و
